Börja spela bangolf - så funkar det

Bangolf, eller minigolf som sporten hette förr i tiden, kan utövas av alla. Gammal som ung.
För att starta behövs oftast inte mer än en klubba och 3-4 bollar med olika studs, tyngd och hårdhet för olika typer av underlag, banor och hinder.

Lär dig spela bangolf - tips och tricks

En av världens bästa bangolfspelare genom tiderna, Carl Johan Ryner delar här med sig av sina bästa tips och tricks för att du som ny bangolfspelare ska kunna utveckla ditt spel.
Sverige är en av världens främsta bangolfnationer med mängder av medaljer i EM och VM både på senior- och juniorsidan. Tyskland ses av många som den världsledande nationen inom sporten, men Sverige är inte långt efter.

Bangolf är enkelt att börja spela oavsett ålder. Du behöver en klubba som är lite olik den du kanske känner igen från allmänhetsklubborna då den har gummi (oftast 6 eller 8 mm tjockt) på ena sidan. Men den största skillnaden mellan allmänhetsspel och tävlingsspel ligger i bollarna. Det finns tusentals olika bollar med olika studs, hårdhet och vikt som passar för olika underlag och bantyper.

För alla de 4 underlag det tävlas på (Filt, Europabanan, Betong samt MOS (Minigolf Open Standard/äventyrsgolf) så finns ett officiellt rankingsystem.
Det finns ungefär 1700 licenserade spelare i landet från Ungdom C upp till Herrar Veteraner. Svenska Bangolfförbundet (www.bangolf.se) har mer information om elit- och breddverksamhet. Se gärna filmen nedan med en av världens bästa bangolfare genom tiderna, Carl-Johan Ryner som lär dig grunderna på ett pedagogiskt sätt.

Det finns även ett seriesystem i fyra steg från division 3 upp till Elitserien. I Elitserien spelar de 8 främsta lagen i landet. Elitserien har dominerats av Uppsala BGK de 2 senaste decennierna men vi i Skoghall är inte långt efter med tre SM-guld de senaste sju säsongerna (2016, 2019 och 2022).

Bli medlem - spela gratis hela säsongen

Med ett medlemskap i Skoghalls BGK spelar du gratis på hela anläggningen (tre banor) under säsongen 2023. Dessutom har du möjlighet att vara med i våra medlemstävlingar på äventyrsgolfen och filtbanan. Medlemsskap bokas och betalas i kiosken.

Medlemskap Familj Flex

fr 700:-

Flexibelt medlemskap för hela fammilje. 500 kr i grundkostnad och sen betalar du 100 kr extra för varje familjemedlem. Prisexempel:
2 vuxna + 2 barn = 900 kr

Medlemskap Vuxen

500:-

Enskilt medlemskap för dig över 18 år. I samtliga våra medlemskap spelar du gratis hela säsongen samt är berättigad till deltagande i våra kvällstävlingar.

Medlemskap Ungdom

300:-

För dig t o m 18 år. Samma förmåner som för familj och vuxen - gratis spel hela säsongen. Alla våra medlemsskap berättigar till deltagande på våra kvällstävlingar.

Medlemskap Pensionär

400:-

För dig som studerar (giltig studentlegitimation krävs) eller lite äldre (+65 år). Samma förmåner som våra övriga medlemskap.
HUVUDSPONSORER 2023

Skoghalls BGK


Lunserudsvägen 3
663 31 Skoghall
054-51 79 90
info@skoghallsbangolf.se

Öppettider (från 20 april):
Alla dagar 09:00–21:00
Kommande aktiviteter

Lördag 20 april
SÄSONGSPREMIÄR!
Vi har öppet 09.00-21.00 både lördag och söndag